Zelf van blogs een eBook maken

Zelf van blogs een eBook maken

Ik schrijf nu al een tijdje trouw elke week een blog voor mijn site en wilde het eens uitproberen: zelf van blogs een eBook maken. Alle tips van de afgelopen periode bij elkaar om te downloaden en nog eens door te lezen.

Geen idee hoe ik dat moest doen, dus eerst maar eens wat gegoogeld. Ik kwam uit op Beacon. Daar kun je gratis een account aanmaken (er komt dan dus wel reclame voor Beacon in je eBook maar die is redelijk subtiel). Vervolgens installeer je de Beacon plugin in WordPress. Je kunt dan simpel je account aan je site koppelen.

Nu kun je je eBook gaan maken. Je selecteert de berichten die je wilt gebruiken, kiest een lay-out, een kleurenschema en lettertype en dan kun je per pagina nog verdere aanpassingen doen.

Als je tevreden bent over het resultaat, genereer je een pdf en klaar is je eBook. Wil je die van mij downloaden? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Tips om handig te werken