GMail analyse met GMail Meter

Gmail analyse met Gmail Meter

Gmail Meter is een handige tool om inzicht te krijgen in je e-mailverkeer. Het is simpel in gebruik en makkelijk af te lezen. Je meldt je aan met het Gmail-account waarover je meer wilt weten en dan opent een dashboard met allerlei informatie. Een Gmail analyse is op deze manier handig en snel te maken.

Je ziet bijvoorbeeld op welke tijden je de meeste mail ontvangt en verzendt en hoe snel je reageert. Maar ook zie je de top 10 van e-mailadressen waarmee je interactie hebt.

Het dashboard ziet er aantrekkelijk uit, met grafieken die extra informatie geven als je er met de muisaanwijzer overheen gaat. En ook handig: je kunt de gegevens met één muisklik exporteren naar een spreadsheet.

gmail summary

Minpuntje

Een klein minpuntje is er wel: als je je Gmail-account gebruikt om meerdere accounts te beheren en dus via een ander account of alias reageert op een mailtje, dan telt de meter niet. En alle nieuwsbrieven, reclames e.d. die binnenkomen en waar je niet op reageert, vertroebelen je reactietijd en je responsratio. In mijn geval betekent dit een reactietijd van ruim 17 uur. En ik beantwoord maar 29% van mijn mail.

Conclusie

Gmail Meter is een leuke tool om meer inzicht te krijgen in je e-mailverkeer maar er mogen nog wel wat puntjes verbeterd worden. Gelukkig kun je feedback geven aan het ontwikkelteam.

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin